Pages

     IMPIANku.. 


Assalamualaikum dan slm 1 malaysia..wah dh bersarang blog ni sb da lama xupdate.Maklumla aku bkn jenis rajin sgt nk menulis.Yela..nk menulis pn perlukan mood yg sesuai..xgitu?hmm apa impian aku nih ya?bila da tamat pengajian,maka tamat la tugas aku sbg seorang student.Jadi apa yg aku nk bt bila da abis study nih.ermm entahlah, 3minggu lps bila abis study aku berkurung d umah smpai skrg.pd awalnya aku mcm xbole nk trima yg aku skrg hdp berseorangan tnpa kwn2.Yelah, 1 n half year aku abiskan msa mkn,study tido jln lepak brsma mreka2.Ke mna pn kmi p msti bersma, mcm mna xd kenang..hampir stgh memori external aku penoh dgn gmbar kwn2..lepak,bercuti dan kmna2 sj msti sma2. So skrg aku dh bole trima hakikat yg stiap pertemuan pasti ada perpisahan.mcm kwn aku kata la "xlama lg hg lupa la yg hg pnh blajaq d poli"..hahaha ayat agk kejam wahai Ruffic Ani..Apa yg aku hrp, mreka2 ni pn xkan lupakan aku.Nk brjumpa bkn mdh sb mreka2 ni org jaoh.Yg dkt pn blom tntu bole jmpa sb msg2 da ada komitmen. Xpe lah, reunion 5 6 taon akn dtg hrp dpt kumpul smula.
Hmm sdhla, kita tamatkan crita psl kwn2..msok plak bab aku nih. Stelah berminggu2 aku dok umah ni aku asyk menggelamun xda arah...Pk nk kja apa n nk bt apa.Bila d pk blk aku ni jnis xsuka nk kerja dgn org lain..Kesian mak abah aku, yela slama ni ssh pyh sara aku msa study.Jd tugas aku skrg ni mesti la bls blk jasa mreka. Tiap2 ari aku berdoa, aku usaha isi sna cni keja tp 1 pn xda feedback.hmm mmg ssh keja skrg ni.Jd aku pk dan trus pk lg apa aku nk bt.aku mintak moga Tuhan tunjuk jln kpd aku.Erm nk d jadikan crita, 1 ari aku ada terbaca majalah wanita my mum..dya gemar mag 2 n xterkira byknya.Bru2 ni ada la aku selak2 buku 2 n aku tgk dlm 2 byk usahawan wanita yg berjaya..mcm2 produk d iklankan d ci2..hmm kebetulan minat aku ke arah 2 mmg sgt2 dlm.Kos aku IT, tp minat aku  mmg lari jaoh dr kos yg aku ambik.Nk buat mcm mna kan..rezeki Tuhan yg bg xkira la apa pn kta ambik..Nk d jadikan crita, bila aku tgk n baca tentang usahawan2 ni aku jd sronok nk taw lbh lanjut.Dlm ati mula rasa, Tuhan dh buka 1 jln utk aku.Cuma apa yg ptt aku bt adalah usaha, nk d kira dgn pengalaman..dh byk pengalaman tntang perniagaan aku taw.sb slama ni pn mmg aku berniaga on9..sapa xknl Moly Shop..ewah..hee..erm cuma biz aku 2 aku hya jual bju2 ambik dr org, alat kosmetik pn sma.Faham2 larh, bila jual bnda2 mcm 2 untung xsberapa.Tp xapa,yg lalu 2 aku jdkan pengalaman utk maju ke hadapan..hee..lps pd 2 aku explore, aku kaji tntang biz bi..matlamat aku utk kuarkan produk aku sndri..stelah berhempas pulas membaca mengkaji dan sebgainya aku pn bt keputusan utk mencipta produk aku sndri..Produk apa?nti aku akan critakn selanjutnya bila aku sdh brjaya pgg produk 2 d tgn aku sndri..cuma yg aku hrpkn moga doa dan usaha aku akn mnjadi kenyataan..Sama2 la doa ye..Bubye..ttp buku dl.

Mis darm much!!

Wah3..lama gler kot xupdate my blog.huhu...im back now!!hehe..almaklumla..now da conti study,so agk bz.ceeewaahhh...hahaha..mna xnya,umah sewa aku xley nk on9 cOz xdew connection (phm kowt!!) blk umah bru la nk ley on9 n update apa ptt..kesian kn.hurm....tah npa tetiba ri2 rsa nk update blog.Yaloo...xkerugi aku explore sgala hal psl blog ni,tetiba nk tgl cm2 je.Eh2,kol bpa skunk ye?jam aku 11.45 pm dh..yg len da tido,tgl aku ,qaqa n my adek still on9.Bosan la....................yg c qaqa kt sebelah ni tersyum sengih srg2 apa hal?tgh mlayan fren dlm YM la 2...urm assignment,project brcmbah2 kna wat tp kmi relax sj.hehehe...on9 mcm org xda kja nk bt.Arghh xmo pk lg la psl 2..now aku nk cntikkn blog aku yg sdia cntik mnarik kao mmg debOOm..muahaha..moly chaw dl ya...tadaaaaaaa...

Tuju Kasot..

penah tgk n dgr sal menda nih?kalo kau org kg sure pnh..n pnh men bnda nih.aku panggei TUJU KASUT@SELIPAR...ni gara2 ptg td lepak kt lua umah n tgk budak2 men kt kwsn umah aku.besa ler time cti sek ni kn..anak2 jiran blk,kanak2 pn rmai.kebetulan kezen aku yg kcik pn dtg cti kt cni.sO rmai la..sgt best tgk diorang men..aku yg terjerit2..i2 mengingatkan aku time kck2 dl.kt kg aku rmai sgt kwn n mcm2 permainan ada.tp skunk nih ble suma da beso,suma kja blaka n ada yg da kwen smua 2 tggl memori lah.If zmn skrg ada kwn2 yg ajk aku men permainan ni lg,ofcoz aku stuju 100%..haha bukan sng nk kmbalikan zmn knk2 cm dl.huh malangnya kbnyakan da lupa psl prmainan nih n xsanggop pn nk men.haha..tp aku snggop,nk malu pe..aku blom kwen,so zmn keanak2kn aku xabes lg..n aku psti rmai kt lua sna mmg tingin nk men tp malu..hahaha..sO sesapa yg rsa xmalu jom ajk aku.hahaha..
yummy2...sdapnyew..prasan!!hahaha..td tah npa tetiba aku rsa nk mkn pancake padahal aku xpnh bt pn..jgn tertipu pix kt atas nih aku copy sj sb aku mls nk snap pancake aku yg lbih cun dr nih.ha smbong blk,bla aku rsa lpr aku pn tingat 1 buku respi mak aku msa aku tgk time rsa last year.dlm tuh ada respi pancake..apa lg smua bnda dh ada aku pn bt la..aku xtakot kalu xjd sb aku mmg suka cuba.jd aku tawakal sje la.dah smua bhan aku mix n putar then aku greng.pancake first aku hangus hitam sb aku bka api besar sgt.hahahah ciannya..xpa lah 2 bru yg prtma,kali ke 2 aku slow api tuh bru la jadik.huhu dgn pnuh sbr aku tggu akhirnya 5bjik pancake aku siap.wow,madu xda so aku letak susu..slupp!!mmg sdap woo..pndainya aku...xsia2 aku bt..hihihi..so sesapa yg nk respi sila tanya aku sb aku da pndai.now aku sng ati cOz aku da kekenyangn.
Sesema plak!! mls nk mnulis tp tgn nk bergerak jgk.
tensennya bila penyakit nih dtg.bkn nk merungut tp mmg merimaskan lor..eh xbaik aku merungut,tuhan bg skt sb nk uji..alhamdulillah...musim demam skrg nih,so apa nk bt tima jela.Ni gara2 kwn mak aku mai umah aku smlm bwk wabak.Aku ni mdh dpt sakit mcm 2,nmpak sgt lemah trok toi..hurmm..td pg g pendang 2x,mula2 g antar borang keja kt MDP then blk terjumpa ngn makcik kg aku lak.cian plak aku tgk dok tggu bas so aku tmpangkan..baiknya aku..hahaha..pahala skali skala awtnya.ptg kwn2 dtg umah lepak..syoq gak ley men ngn baby dpa,comei siot..aku suka bdk2..haa koi 7 cte cinta antara kita..best kowt..ari2 aku tgk,2 la kja org xda kja.Dok umah kja tgk tb,dh 2 nk tgk pe lg.Kol 8 mndi2 solat tiba msa buka laptop.apa lg fb la..byk komen gak mlm ni.ada kwn aku majok sb leteran aku.hahaha cian dya..aku lwk je pn nk amik ati.aku ingt aku srg je dmm..rpanya c aten pn dmm gak.dlm dmm2 pn 22 owg ni gler nk bli hair wigs.pilih pya plih,komen pya komen xbli2 pn..haha trok toi la..pas2 bka page aku,da 2 3 org oder baju..dh 2 aku bka plak blog,bila jari jemari ni tkan keyboard,d dendang dgn lagu jiwang (eh ni jwg ke?) makin rancak aku tulis.ermm ha lupa lak,td pg aku on fb dan aku termalu..knapa?sb smlm aku gegeh dok like dlm blog aku.so msok la dlm fb,nsb aten n spe tah bca..huhu malu o aku lau kwn2 tgk blog aku..yela,blog aku xlawa..hehe..k2 tido lu..dada..ops!! ngee..